Als je haar maar goed zit:

Geschreven door: Martine.

Tom heeft een rare vacht die ik grotendeels zelf bijhoud. Sinds de verhuizing twee jaar geleden was het er nog niet van gekomen om een trimmer te vinden waarbij ik een goed gevoel had.

En ja ik ben inderdaad kieskeurig als het erop aankomt wie er aan mijn hondenkind zit. Ik ben de eerste om dat ruiterlijk toe te geven!

Niet lang geleden opende een kennis een trimsalon hier in de buurt en omdat ik haar al langer digitaal ken én alles wat ik las me aansprak was het moment om een afspraak te maken dan eindelijk daar. Al vrij snel was de afspraak gemaakt en gisteren was het dan zover Tom ging op bezoek bij de trimster!

Toen we door de poort de tuin in liepen voelde Tom gelijk al nattigheid, eenmaal door de poort was de trimsalon gelijk in zicht…en dat herkende hij nog wel. Mijn mannetje is een zenuwpees en mensen die aan hem zitten en iets van hem willen vind hij eigenlijk maar helemaal niks.

Gelukkig werkt Marjolijn (Trimsalon Marjo Line in Dordrecht) vacht en hond vriendelijk wat zoveel inhoud als zoveel mogelijk rekening houden met de grens van de hond waardoor elke hond anders benaderd word.

Nadat er even op het gemakje kennis werd gemaakt mocht meneer dan op tafel komen staan en kwam de tondeuse te voorschijn. Vakkundig werden stuk voor stuk zijn lange lokken verwijderd en kwam er stukje bij beetje weer een heel knap hondje tevoorschijn.

Honden vinden het vaak fijner als de eigenaar er niet bij is dus nadat ik heel even heb gekeken naar dat lekkere ding wat te voorschijn kwam en de concentratie van Marjolijn….en uiteraard even een foto genomen had van mijn monster die daar toch maar braaf stond te staan heb ik me terug getrokken aan de tuintafel buiten zicht van Tom.

Af en toe hoorde ik hem klagelijke geluidjes uitstoten, vooral toen er ook nog water aan te pas kwam! Waar halen ze toch altijd het lef vandaan…wassen! Wie verzint dat nou lijkt hij te denken.

Maar met de rust en lieve woordjes van Marjolijn was Tom al heel snel weer gekalmeerd.

Ik had niet heel veel gezegd over wat ik van het eindresultaat verwachtte. Mijn enige dingetje was dat ik zijn kuif en snor graag behouden zag, zonder dat is het gewoon niet mijn Tom. De verrassing was dan ook best groot toen meneer na een uur de salon uit getrippeld kwam en zijn coupe exact was wat ik er zelf altijd van maakte. Marjolijn had eens goed naar hem gekeken en besloten dat meneertje nou eenmaal een coupe warbol hoort te hebben. En zo is het! Geweldig om te zien dat er echt naar hem gekeken is én naar hem werd geluisterd. En zo kon het gebeuren dat ze zelfs zijn nagels geknipt kreeg. Dat lukt mijn meestal niet eens in één zitting!

Bij thuiskomst is Tom op de bank gestort en in een diepe slaap gevallen, moe van alle indrukken en tevreden met zijn nieuwe uiterlijk. En er is duidelijk op zijn grenzen gelet want nog voor we terug in de auto zaten wilde hij alweer snoepjes aannemen…dus dan zit het wel snor!

Voor ons beiden is het een erg leuke ervaring geweest! Later dit jaar ga ik hem weer brengen voor een spa-treatment. Ben nu al benieuwd welk hondje er dan onder de tondeuse vandaan komt!

Marjolijn van https://www.facebook.com/trimsalonmarjoline heel erg bedankt voor het pimpen van Tommie! Tot de volgende keer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.