Balloo:

Geschreven door: Martine.

Na een maandje vakantie vieren maar weer eens de digitale pen en papier opgepakt en gaan zitten voor een blog. Genoeg te vertellen maar wat ga ik eens kiezen…

Een van de leuke dingen is denk ik dat ik mijn kleine Boerboel vriendje weer even gezelschap heb mogen houden. Qua rasgroep is het erg buiten mijn comfortzone en ik vind het dan ook erg leuk om hem op te zien groeien. Inmiddels is het een grote lompe puber geworden en heeft hij net weer een angstfase achter de rug. En dat geeft leuke uitdagingen, hoe krijg je pakkumbeet 80 kilo hond naar buiten die vol in de ankers gaat omdat hij schrok van het zonnescherm wat ineens bewoog?

Verbaal lokken leverde niks anders dan een mooie middelvinger op dus dat ging hem niet worden.

Ik heb nog even in een vlaag van verstandsverbijstering geprobeerd hem een kontje te geven waarop hij prompt ging zitten met een blik van “En wat dacht je daarmee te bereiken?”…Goed, dat ging dus ook niet werken.

De oplossing was even geniaal als simpel, riem omdoen en hij liep als een mak schaap mee naar buiten hahahaha. Denken in oplossingen dat leer je er in elk geval van.

Hij is nu ook aan het ontdekken dat ie een waak/verdedingshond is, ook dat is iets wat ik niet ken van mijn eigen honden. Heel leerzaam om zo mee te maken. Ergens ook fijn omdat ik zelf een klein monstertje heb en op deze manier steeds meer leer over hoe dit type hond in elkaar steekt, en er daardoor ook minder snel angst voor heb. Onbekend maakt immers onbemind.

Waar Balloo als pup vooral bij mensen wilde zijn, komt het nu ook ineens voor dat hij gewoon buiten wil blijven liggen, kijken naar alles wat voorbij komt vliegen aan vogels enzo.

Wat mij toch nog steeds doet smelten is de band die hij met mijn Tom heeft. Hij heeft tomeloos respect voor dat kleine ding. Tom kan alles bij hem maken…wat hij niet mag uiteraard! Soms is het best handig dat Tom zoveel van hem mag, als de loebas niet wil eten bijvoorbeel, ik hoef dan alleen even Tom erbij te roepen die enthousiast aan het eten van Balloo begint (koddig gezicht hoor, 1,5 kilo vlees tegenover 8 kilo hond) Balloo krijgt dan prompt interesse in de inhoud van zijn bak en eet hem daarna schoon leeg.

Balloo wil ook graag met Tom spelen wat door verschil in formaat best lastig is maar daar heeft meneer een oplossing voor! Op het gras gaan liggen met je kop op de grond en dan letterlijk bekvechten. Tom rent rondjes om Balloo heen al keffend en kwispelend en Balloo haakt pootje en duwt Tom weg. Aangezien Tom dit ook erg leuk laat ik dit onder begeleiding toe. En het mooiste is dat als Tom via een kef eenmaal laat weten iets niet leuk te vinden Balloo daar gelijk naar luisterd. Een grote lomperik waar de kleine onderdeur de baas over is, blijft grappig!

Of ik zelf ooit een Boerboel zal nemen betwijfel ik maar ik ben het ras en de rasgroep zeker met hernieuwd respect en bewondering gaan bekijken sinds ik Balloo ken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.