Borderpoes:

In het verleden heb ik altijd katten gehad. Door omstandigheden heb ik die moeten herplaatsen. Sindsdien ben ik zelf katloos maar mag ik genieten van de katten van vrienden. Freud is een kat die ik herplaatst heb. En al zeg ik het zelf….het is een bijzonder kind!

Toen hij nog bij mij zat heeft hij het erg moeten ontgelden. Mijn andere kat vertoonde in toenemende mate kat-agressie en dat was de noodzaak om voor Freud een ander veilig onderkomen te zoeken.

Inmiddels zit meneer al ruim een jaar met zijn kont in de roomboter. Plaatsen bij andere katten is geen optie meer, daar heeft ie een te grote angst voor ontwikkeld. Meneer woont nu bij vier border collies en hij verblikt of verbloost er niet van. Het is zo mooi om te zien hoe hij opgebloeid is. Het was instant liefde tussen hem en zijn nieuwe baasjes. Simone en haar 2 kinderen die hem hier ophaalden. De afgesproken termijn hebben we dan ook gelijk laten varen en dezelfde dag is hij verhuisd. De beste zet ooit, niet lang daarna zijn ze op vakantie gegaan en was meneer een week alleen thuis. Omdat hij best wat angstig was door zijn verleden kreeg hij in die week mooi de tijd om zich het huis toe te eigenen.

De buurvrouw kwam toen regelmatig langs om hem te voeren en knuffelen.

En de opzet was geslaagd! Eenmaal thuis van vakantie was Freud helemaal thuis en gewend aan zijn nieuwe omgeving. De heer des huizes.

Via de app ben ik de verhalen blijven volgen, echt geweldig! Een aantal maanden na het herplaatsen ben ik bij hem op visite geweest. Daar waar hij bij mij altijd een buitenkat was en hij door het luik verdween zodra hij de kans kreeg is het ineens een gezapige binnenkat geworden. Hij kan en mag naar buiten maar kiest er zelf voor om vooral lekker binnen te hangen. Knuffelen en in zijn hangmand snurken zijn zijn grootste hobby’s nu.

Alle katten zijn bijzonder maar Freud spant voor ons de kroon. Toen hij er net was werd er een verjaardag gevierd, een drukke bedoening terwijl alles nog zo nieuw was voor hem. De verwachting was dat hij wel boven zou blijven, maar niks bleek minder waar. Meneer liep er gezellig tussen en vond het wel wat al die mensen.

Simone wilde heel graag een knuffelkat….en dat is gelukt! Hij kan heerlijk ontspannen op schoot liggen. En tot hun (en mijn) verbazing deed ie dat ook al heel snel als de honden in de buurt waren. Zelfs als een hond half op schoot hing wurmde hij zich er gewoon bij.

Zo bijzonder hoe flexibel ze kunnen zijn. Mijn interpretatie is dat hij gewoon voelde dat het goed zat, dat hij daar goed zat en hij zichzelf al snel kon ontplooien tot de heerlijke theemuts die hij is. Toen ik, of eigenlijk wij want Tom was ook mee, op bezoek waren kwam de baas thuis. Meneer Freud zat in het midden van de kamer in de loop naar de deur. Terwijl de honden helemaal blij begonnen te rennen richting de deur “BAASSSSS” bleef hij rustig zitten. De honden namen allemaal een bocht om hem heen en ik zweer het je dat hij er zeer tevreden bij keek dat hij die honden zo goed opgevoed had!

Heel vaak hoor je mensen zeggen dat ze nooit zouden herplaatsen. Roep nooit nooit… Ook ik heb dat altijd gezegd en toch ben ook ik in de omstandigheid gekomen dat ik genoodzaakt was deze stap te zetten. En hoe afschuwelijk het ook is met kennis van je dier en open en eerlijk zijn is het heel dankbaar om het dier op te zien bloeien.

Mocht je ooit in deze situatie komen, wees eerlijk over het karakter en gedragingen van je dier. Voor elk dier is er het ideale huisje maar dat vind je alleen als je echt eerlijk bent. Op die manier heeft Freud nu ook zijn for ever home gevonden. Hij is blij en zijn baasjes zijn blij. En ik geniet op afstand mee van de hele kliek die het fijn heeft met elkaar.

Geef Borderpoes maar een knuffel van mij!

Martine v Ouwerkerk

Comments are closed.