De naakte waarheid

Een groot voorrecht van hondenbaasje zijn is dat je tijdens de wandelingen nog wel eens tegen wat bijzondere exemplaren aanloopt. Zo is daar het naakte vriendje van mijn hond, een Americain Hairless Terriër ik kende ze van naam maar daar hield het wel mee op, maar wat zijn ze toch ontzettend leuk!

Vandaag was een vroege dag. Om 8 uur kwam zijn baasje hem afzetten, ze gaan een dagje weg en nakie mocht gezellig hier komen spelen. Wat onwennig als het baasje hem hier achterlaat loopt ie rond tot de koelkast open en wat gehaktballetjes ontdek dan komen ineens beide heren aangerend. Och waarom ook niet? Dus krijgen beide heren een klein balletje van me. Mijn eigen monster vreet het gelijk op maar nakie moet er even over denken.

Hij spuugt hem uit en pakt hem op rent weg, bedenkt zich en pakt het balletje weer op en dat een keer of 5 achter elkaar.

Mijn monster denkt zijn kans schoon te zien en wil het balletje afpakken nadat hij dit schouwspel een keer of 2 van een afstandje heeft gade geslagen.

Ineens krijgt nakie het door. Niet dat hij het balletje wil eten hoor maar als de mijne hem zo graag wil…zorgt nakie wel dat dát in elk geval niet gaat lukken!

Mijn monster druipt bedremmeld af. Ik verzink in gedachten op de bank (Het was een vroege start vandaag dus moest ik nog even wakker worden) en schrik me een hartverzakking van mijn monster die op standje luchtalarm blaffend naar de voordeur snelt.

Mijn hartslag is net wat gedaald als nakie toch te nieuwsgierig word en keffend de gang in rent. En de seconde dat hij dat doet stopt monsterlief met loeien en pikt snel het gewilde balletje wat hij zelfgenoegzaam (ik zweer je dat honden die uitdrukking op hun gezicht kunnen hebben!) opeet, een bedremmeld nakie staat erbij en kijkt ernaar.
Ik geloof dat ie beseft dat hij beet is genomen…

Martine van Ouwerkerk

Note van de schrijver:
De AHT is zowel in Nederland als in België een niet erkend ras. In beide landen zijn ongeveer 2 tot 3 fokkers actief die met een UKC of AKC stamboom werken, de ouderdieren worden dan op PL en Pll getest. Zoals altijd kijk uit met een pup van marktplaats halen. Het zijn terriërs dus er zit pit in, het zijn kleine energie rijke en zeer aanhankelijke hondjes. De huid behoeft weinig verzorging anders dan insmeren met zonnebrand in de zomer en een jas als het echt heel koud is.

Een pup van dit ras kost ongeveer 1250 euro, als je veel minder betaald mag je je al afvragen of het wel een goed adres is.

Mijn oppaskind is gefokt door http://www.lovinghairlessdogs.be ook te vinden op Facebook

Comments are closed.