De oude dame

Geschreven door: Trimsalon Marjo Line.

De oude dame,

Parmantig komt ze de trimsalon ingelopen. Ze is dan wel twaalf maar aan haar uitstraling is dat niet te zien. Haar grijze snoetje en stramme bewegingen verraden haar leeftijd.
Ze gunt me in eerste instantie nog geen blik waardig. Ze weet donders goed waar ze is, loopt eens een rondje om de boel te inspecteren en stapt dan uit zichzelf het bad in wat ik al op de laagste stand voor haar had gezet. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is gaat ze er in liggen. Zo mevrouw is er weer.

Tijdens het wassen masseer ik haar stramme lichaam lekker en ik zorg dat het water op een fijne temperatuur voor haar is wanneer ik haar uitspoelt. Het bevalt haar wel, deze luxe behandeling.
Tussendoor mag ze gaan zitten of liggen als ze dat wil, ik pas me wel aan haar aan.

Als ze klaar is met wassen zorg ik dat ik snel haar achterhand droog en klitvrij heb zodat ze kan gaan zitten wanneer ze dit wil. Trillend van de inspanning en de artrose staat ze op tafel. Ik hou zo van die oudjes. Ze kijkt me aan en zoekt bevestiging. “ga maar zitten lieverd” zeg ik tegen haar, en met een zucht doet ze dit ook. Tijd voor een uitgebreide knuffel en een koekje.

De klitten op haar buik knip ik weg. In overleg met haar vrouwtje hebben we besloten dat we haar niet meer gaan belasten dan nodig is. Ik knip zo dat je het niet ziet, de mooie dame moet natuurlijk wel in stijl over straat blijven gaan! Wanneer ik ook haar buik droog en klitloos heb zeg ik haar dat ze lekker mag gaan liggen. Die wijze ogen, ik kan er in verdrinken. Ze heeft het overgrote gedeelte van haar leven al achter haar. Een leven waarin ze als prinses werd behandeld en nog steeds. Het emotioneert me toch elke keer weer, het leven van onze soulmates is niet voor eeuwig, ze zijn maar zo kort bij ons.

Terwijl ik haar kop droog föhn neem ik extra de tijd om haar te kriebelen, ze kan haar ogen niet meer open houden.
Als ik klaar ben vraag ik haar of ze van de tafel af wil maar ze ligt wel lekker. Ze is echt niet van plan zich nog te verplaatsen. Moe valt ze op de trimtafel in slaap.

Ik geeft haar een kus op haar grijze snoetje en bel het vrouwtje dat ze klaar is.

Een geniet moment je voor mij op een druilerige vrijdag morgen.

Tot de volgende keer lieve Sourire.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.