De vraag,


Of ik wil bloggen voor Tinlo, er zijn vragen geweest waar ik langer over heb moeten denken. Tuurlijk wil ik dat!
Ik kijk nog eens even naar de stoel naast me waar mijn 7 kilo geluk in hondenjas in diepe rust ligt, en even twijfel ik, als ie zo diep in slaap ligt en er niks als rust vanaf straalt vraag ik me stiekem toch af waar de inspiratie voor een blog dan vandaan moet komen.

Niet veel later pingt de telefoon met de vraag of we zin hebben om mee te lopen, geen idee hoe hij het doet maar ik zweer je dat ie weet dat er voor hem geappt word en hij veert op uit zijn slaap en begint met zijn knuffel te slepen, onrustig heen en weer te lopen en te kijken naar de deur alsof hij vermoed dat die elke seconde open kan waaien. Ietwat verbluft kijk ik ernaar en vraag me af hoe hij dat toch elke keer doet. Ik word wel vaker geappt, ook wel vaker om deze tijd, hoe weet hij toch dat het gaat over een wandeling?
Die vraag zal nooit beantwoord worden denk ik, maar geeft wel heel mooi weer waarom ik dieren zo geweldig vind. Mijn hond en ik zijn al een twee-eenheid sinds hij 8 weken oud is, dat is alweer ruim 6 jaar geleden, en nog doet hij dingen die me versteld doen staan.
Zijn trouwe blik als ik iets van of aan hem vraag doet me elke keer weer smelten, het leven met een dier is zoveel rijker!

Nu is het natuurlijk erg nat geweest de laatste dagen, dus lopen we door een drassig landschap, elke hondeneigenaar zal het herkennen en zijn schouders ophalen, van een beetje modder zijn we niet onder de indruk toch? Dus dapper stappen we door, tot we tegen het eind van de wandeling komen, mijn hondje loopt aardig door maar zijn vriendje, een naakthond, is duidelijk ongemakkelijk en het is niet gelijk duidelijk waarom, als we even stoppen om hem goed te bekijken staan we in een wolk van muggen, hij werd gewoon aangevallen door die prikkers en tja als nakerd heb je daar niet zoveel weerstand tegen.
Eenmaal thuis blijkt het gelukkig mee te vallen, een paar muggenbultjes op zijn rug, maar een builenpest uitterlijk is hem bespaard gebleven…gelukkig!

Dus inspiratie? Daar hoef ik me geen zorgen over te maken denk ik!

Kleine noot, je bent hier beland op de site van Tinlo, een kvv (rauw voer voor honden, katten in de hoofdmoot) dus om het even te benoemen, ja mijn hond eet rauw, al sinds hij 16 weken is, nadat hij 3 darmontstekingen op die jonge leeftijd heeft gehad ben ik over gestapt op rauw voer en de darmklachten zijn daarmee verdwenen, dus ik ben overtuigd rauw voerder, dat had je vast wel verwacht gok ik.
Niet alle blogs zullen over voer gaan, het is echter wel een deel van mijn leven dus ook voer zal ongetwijfeld voorbij gaan komen.

Comments are closed.