Even voorstellen

Welkom bij mijn eerste blog. Mijn naam is Wilma de Joode. Al bijna 20 jaar herplaats ik honden en katten uit het binnen en buitenland. Ik leef samen met mijn vriend Richard en mijn roedeltje honden en een aantal katten.

Zo nu en dan schrijf ik een blog. Soms maanden niet en dan ineens een paar per maand. Het was al even geleden dat ik een blog schreef toen ik de vraag kreeg of ik het zag zitten om ongeveer eens per maand een blog aan te leveren voor BARFmenu. Het eerste wat ik dacht was; kan ik dat? Als ik dat kan, waar ga ik dan over schrijven? Het moet wel hond of kat gerelateerd zijn natuurlijk. Heb ik wel genoeg te vertellen?

Toen ik daar eens over na ging denken kwamen er steeds meer ideeën in mijn hoofd. Ik zou kunnen schrijven over mijn tijd als voorzitter van een stichting die zich inzette voor het helpen van zwerfhonden in Bosnië. Veel avonturen beleefd tijdens de reizen en in Bosnië zelf. Daar is veel over te vertellen. Of misschien kan ik wel schrijven over mijn werk als asielbeheerder. Dat heb ik ruim 10 jaar gedaan. De meest bijzondere honden en katten ontmoet. De meest nare mensen aan de balie gehad of aan de telefoon. Te vaak de keus moeten maken om opdracht te moeten geven aan de dierenarts dat een hond of kat ingeslapen moest worden ivm ernstige ziekte of ernstige gedragsproblemen. Ik kan vertellen over de geweldige adopties die ik mee heb mogen maken. Lieve Hannes, kruising Mechelaar van drie jaar. Hij zat meer dan een jaar in het asiel. Hij stond op de lijst voor inslapen want hij trok het asiel leven zo slecht. Pas geleden kreeg ik weer een foto van Hannes van zijn baas. Hij doet het nog steeds heel goed. Die succesverhalen zijn geweldig om te delen.

Misschien is het leuk om over mijn eigen dieren te vertellen. Mijn zes honden en drie katten weten mij ook wel bezig te houden. Indy bijvoorbeeld, mijn diabetes Maltezer die ik van mensen over heb genomen omdat hij anders ingeslapen zou worden. Of mijn kleine eigenwijze oersterke Snoop-Dog. Een Yorkshire terriër van amper 3 kilo met een verlamde achterhand die denkt dat hij een Duitse Dog is. Het zou ook kunnen gaan over Tijger. Mijn aanloopkater die al vele malen geopereerd is omdat hij steeds blaasgruis had. Er zijn ook genoeg verhalen te vertellen over de honden die ik heb gehad en overleden zijn. Lupa, kruising Kooikertje. De liefste en trouwste hond die ik ooit gehad heb. Of Sam, de Golden Retriever. Als Sam buiten aan het wandelen was had ze standaard een lach op haar gezicht. Ze kon zo vreselijk genieten van het buiten rennen en snuffelen.

Zou ik kunnen vertellen over de oude man en zijn hondje die ik ooit geholpen heb? Of over de zwerver en zijn hond die ik tegen kwam ergens en besloot om te gaan helpen?

Hoe dan ook, ik ga een poging wagen. Hopelijk geniet u van de verhalen die gaan komen.

 

Wilma de Joode

2 Comments

  1. wil vonk schreef:

    leuke blog meid. lekker blijven schrijven en heel veel succes gewenst.

  2. Annemiek Hendrix schreef:

    Hey topper! Fantastisch om dit te lezen en graag meer. Ik ga me erop verheugen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.