Gewassen neus:

Het zou een ontspannen en rustige dag worden, hangend in de tuin en kletsend, en zo zit je gezellig op visite, en zo sta je ineens in de badkamer een kat te wassen. Het kan soms raar lopen zullen we maar zeggen.

Ik zat bij liefste din die in het rijke bezit is van 6 katten, 1 ervan een uiterst schattig htk poesje met koeienvlekjes was toe aan een wasbeurt, het was tot dan toe onbekend hoe ze zou reageren dus of ik zin had om een handje te helpen.

Gelukkig ben ik niet zo bang uitgevallen dus och….waarom ook niet.

En zo togen we zelfverzekerd naar de badkamer, krat in het bad met een matje erop zodat poeslief mooi op hoogte zat, water op temperatuur laten komen, een lekker zeepje uitgezocht en met Carry Tefsen in mijn hoofd (Op goed geluk!) plaatsten we Moekje op het krat, nou is ze niet de lastigste en liep ze gewillig achter ons aan, oppakken was ook geen punt, het krat vond ze wat raar maar ook dat nam ze eens rustig in zich op en besloot blijkbaar dat het wel meeviel.

We waren op elk scenario voorbereid, maar niet op een kat die het eigenlijk wel best vond haha. Ik hield Moekje tegen en haar vrouwtje zou het zware werk doen. Nou daar gaan we dan! Tot onze grote verbazing liet ze zich gewillig nat sproeien, inzepen en daarna afspoelen. Lachend hebben we de klus geklaard want dit was eigenlijk niet helemaal wat we verwacht hadden. Zelf zag ik eerder een soort gemuteerde hellekat voor me, als het lieve meisje wat zich alles liet welgevallen en wat knipoogjes uitdeelde en tijdens het uitspoelen zelfs liet blijken dat ze het wel gezellig vond zo, al die aandacht voor haarzelf.

Het is altijd zo leuk om ze op te zien knappen van een wasbeurt. Haar witte haren waren weer echt wit en staken mooi af tegen de diep zwarte vlekken. Eenmaal afgespoeld en afgedroogd poogde vriendin nog heel enthousiast om de föhn in te zetten, maar hier trok Moekje dan toch echt de grens, klaar was ze ermee, en dat drogen, dat kon ze zelf wel. Al met al dus een gezellige dag geweest met een opgeknapte Moekje, en een leuk verhaal om na te vertellen.

Katten ze blijven je verbazen, inmiddels heeft het vrouwtje van Moekje een eigen kattentrimsalon waarbij ik af en toe eens help als er extra handjes nodig zijn, en heb ik dus iets meer ervaring met katten die zich niet zo makkelijk laten wassen als deze dame deed, daarover volgt vast nog wel een keer een blog want ook daar is genoeg over te vertellen!

Comments are closed.