Hallo allemaal

Geschreven door: Ingrid.

Vanaf vandaag zal ik ook regelmatig een blog schrijven over alles wat onze dieren hier meemaken. Ik zal mij even voorstellen, Ik ben Ingrid en samen met mijn man Siebren wonen wij in het Noord-Oosten van Nederland. Wij hebben een sledehondenteam van 23 husky’s, Benthe een Nova scotia duck tolling retriever, Lilly onze vlinderhond en we hebben een kleine cattery met Maine coons. Ook hebben wij nog een ex-broodfok pers, Genaamd Bram.
Wij hebben een drukke tijd achter de rug aangezien wij in de maand januari wedstrijden hebben gehad. Deze wedstrijden zijn altijd in sneeuwgebieden zoals Duitsland en Oostenrijk. We hebben dit jaar onder andere het Nederlands en Europees kampioenschap gelopen. In onze klasse zijn we Nederlands kampioen geworden en met het Europees kampioenschap hebben wij de wedstrijd na dag 2 opgegeven. Er ging namelijk een virus rond die ook onze honden had bereikt. Ze dronken en aten niet tot nauwelijks en het was dan ook nog eens 14 graden vol in de zon. En dan elke dag 22 kilometer lopen was gewoon te zwaar.

Dus eenmaal thuisgekomen hoorden wij dat onze katers en poezen bij elkaar waren geweest. HELP!! Een paar spannende weken braken aan.. Gewichten controleren, tepels nakijken of die verkleuren. En nadat ik 6 weken terug was toch maar met 1 van de poezen een röntgenfoto laten maken. Ja hoor, ze verwacht er 6. Dan breekt het wachten aan want ik had geen flauw idee wanneer ze gedekt was en dus zou bevallen. Gelukkig ben ik vrijwel altijd thuis en kon ik Pip goed in de gaten houden, ze heeft zelfs gewacht tot mijn man ook thuis was. Van de 6 hebben wij er 5 kunnen redden. Helaas is er 1 overleden. Maar die 5 doen het zo goed!

Wij hebben ook vanwege onze dieren een groot stuk grond en zijn 2 avonden in de week samen aan het grasmaaien, dat kan anders dachten wij. Dus 1 en 1 is 2 en daar kwamen Grietje en Bart binnengewandeld in ons leven. 2 lieve shetland pony’s. Al met al hier een hele grote drukke boel. We houden ervan! Sinds afgelopen donderdag hebben we ook een nieuw familielid toe mogen voegen, Onze nieuwste husky Yara. Zij zal ervoor zorgen dat ons race team versterkt wordt en we weer verjonging krijgen in het team. Onze husky’s lopen gemiddeld tot hun 9e jaar in het team en mogen daarna van hun welverdiende pensioen bij ons genieten. Onze spil in het team is Belle, Zij is dit jaar ingeslapen op een respectabele leeftijd van 16 jaar. Best oud voor een husky. Onze oudste husky momenteel in ons gezin is nu 13 jaar.

Ik zal jullie elke 2 weken op de hoogte houden van het Wel een wee op onze dierenboerderij.
Iedereen een hele fijne dag gewenst!

Comments are closed.