Happy New Year!

Geschreven door: Martine.

Het is alweer 1 januari 2018 alle feestdagen hebben we achter ons liggen en een nieuw en leeg jaar strekt zich voor ons uit. Ondanks dat ik niet aan goede voornemens doe is het altijd wel een uitgelezen moment om eens na te gaan of er nog plannen zijn die ik wil verwezenlijken. En gelukkig zijn die er! Altijd leuk om over na te denken op deze dag.

De oudejaarsnacht is hier in huis gelukkig rustig verlopen. Tom maakt zich niet zo druk om al die knallen en na een drukke dag zijn we lekker vroeg onder de wol gedoken en nog voor de ellende losbarstte lagen we al in dromen land. En als ik dan tijdens het eerste ochtendloopje door de buurt zie wat er zoal is afgestoken vind ik het een wonder dat we er gewoon doorheen geslapen hebben!

Ik heb een haat-liefde verhouding met vuurwerk. Het hoort voor mij wel bij oud en nieuw. Een jaarwisseling zonder vuurwerk zou ik wel raar vinden. Echter als ik alle ellende optel verkies ik denk ik toch een oudjaar zonder knallen boven hoe het nu gaat.

Weken voordien begint het knallen al en de dag zelf van vroeg tot laat ondanks dat het al jaren niet voor 18 uur mag. Weinig mensen lijken zich daaraan te houden. En dan heb ik de mazzel een hond te hebben die er niks om geeft, veel mensen en vooral veel dieren hebben dat geluk niet. Rotjes die naar honden gegooid worden, katten en honden die in paniek weglopen en laten we ook de wilde dieren niet vergeten die niet weten wat ze overkomt en in paniek raken.

Het blijft mij verwonderen dat vuurwerk gewoon vrij verkocht word en iedereen dat af mag steken…

Vanmorgen werd ik wakker in een stille wereld geen kruitdampen en geen vage geur van brand die in de lucht hangt. En dat is elk jaar het eerste wat ik waarneem als ik op 1 januari wakker word en het is tegelijk ook een van de beste momenten van het jaar. Het besef dat het weer achter de rug is. Maar ook dat de dagen langzaam langer gaan worden en we weer een voorjaar met warmere temperaturen in het vooruitzicht hebben. De januari dip waar naar het schijnt veel mensen onder te lijden hebben heb ik zelf nog nooit ervaren. Hoe gezellig de feestdagen ook zijn de rust van januari is genieten.

En nu ga ik het eerste goede voornemen van 2018 in praktijk brengen. Een lange wandeling met de hond in het bos. Zonder knallen, zonder ogen in je achterzak moeten hebben gewoon zalig ontspannen wandelen!

Namens Tom en mij de beste wensen voor 2018 dat dit jaar alles mag brengen waar je stiekem of minder stiekem van droomt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.