kat-stelling

Die arme hond van mij heeft maar wat te verdragen. Al die katten waar hij over de vloer komt en die hij maar moet accepteren. Mijn held doet dat gelukkig prima. Hij heeft het negeren van katten tot een ware kunst verheven en vind het allemaal wel prima gelukkig.

En dan kom je soms een exemplaar tegen die een kleine uitzondering is op die regel. Doorgaans werkt het negeren namelijk prima.

Deze keer trof hij Doerak en ik kan niet anders zeggen dan dat de naam perfect bij de kat past. Een lapjes dame op leeftijd en inderdaad een doerak. Ze tolereert Tom en heeft in de loop der tijd door gekregen dat als ze nou heel veel herrie maakt en erg indrukwekkend doet Tom haar eng vind.

En zo gebeurd het dus dat Tom regelmatig in een kat-stelling zit met deze dame. Meestal positioneert Doerak zich tussen mij en Tom in en verhinderd daarmee dat hij naar mij toe komt. Hij kan gewoon langs haar lopen hoor, dan maakt ze wat herrie en loopt beledigd door dat haar truukje dit keer blijkbaar niet hielp.
Maar goed dat heeft mijn heldere lampje nog niet helemaal door geloof ik.

Keer op keer gebeurd het weer dat als ik me door het huis begeef er op een zeker moment een zielig piepje klinkt ergens op de achtergrond. Als ik opkijk zie ik Doerak ergens vlakbij mij zitten en de richting waarop ze kijkt daar kan ik dan Tom vinden. Als ze het echt goed voor elkaar heeft kan Tom zelfs geen oogcontact met mij maken omdat dat inhoud dat hij haar dan ook aankijkt. En als hij in al zijn jaren één ding geleerd heeft is het wel dat je een kat met een missie niet aan moet kijken. Niet, gewoon nooit! Tenzij je levensmoe bent, kijk dan vooral de kat aan. Gelukkig is daar geen sprake van dus een kat met een missie negeer je vooral.

En ja ik beken. Ik ben een heel gemeen baasje. Ik moet hier namelijk zo hard om lachen. Mijn stoere viervoeter die als puber fel op katten was die laat zich nu zo op zijn kop zitten door deze parmantige dames kat. Dat hij gewoon langs haar kan lopen en dat zij dan helemaal niks doet…dat heeft hij nog niet door. En zij vind het spelletje wel leuk geloof ik. Zodra ik me door het huis begeef word ik achtervolgd en als ze ook maar één kans ziet grijpt ze die.

Hoe noemde ik dat eerder ookweer, karakterkat geloof ik. Nou dat is ze in elk geval wel! Tom is getraind op het negeren van katten en dat is denk ik iets te goed gelukt op sommige punten. Maar ach, het levert leuke situaties op dus we doen het er maar mee haha.

Martine v Ouwerkerk

Comments are closed.