Kats wegen zijn ondoorgrondelijk

Voor de versvoerders en aspirant-versvoerders onder ons word dit een vermakelijk stukje.

Het gaat over Heer Bobo een mooie rode kater van 17 jaar, een heerlijke vent. Zijn hele leven eet hij al brok en blik en hoewel hij af en toe stukjes kip of witvis kreeg is kvv nog nooit op zijn menu voorgekomen. En nu kreeg ik de eer een aantal dagen op Heer Bobo te passen, zijn baasje vond het goed als Bobo de restjes BARFmenu van mijn hond at.
We hadden het wel even besproken en ze zou het ook wel prima vinden als hij vers at dus er leek geen enkel bezwaar te zijn. Ik legde al uit dat die kans uiterst klein was en het eigenlijk al bijzonder zou zijn als hij het zou eten…tot zover leek dat kloppend.

De eerste avond heb ik gelijk woord bij daad gevoegd en een restje BARFmenu voor Bobo zijn neus geschoven.
En daar waar de meeste katten dat met gezond wantrouwen bekijken, er eens omheen lopen er misschien wat aan snuffelen en daarna weer weglopen besloot Bobo al heel snel dat het eetbaar was. Hij zette zijn poezelige kontje op de grond voor het bakje en begon heerlijk te smakken. Tot mijn grote verbazing was het in no time op!
Helemaal geweldig en ik zag er ook geen kwaad in, als versvoerder zijn dit soort momentjes gewoon helemaal geweldig!

Waar ik voordien alleen niet genoeg bij stil had gestaan…Heer Bobo wilde na die ene maaltijd kvv dus echt per-ti-nent niks anders meer eten. Nog nooit meegemaakt! Katten zijn kieskeurig en eigenwijs, dat moge geen geheim zijn dus nadat hij 3 keer zijn oude voer weigerde en de tweede avond weer vol smaak de kvv opat viel het kwartje. Heer Bobo wenst voortaan graag kvv in zijn schaaltje!
En jawel, zet twee schaaltjes naast elkaar en hij eet de kvv op en laat het blikvoer onaangeroerd achter.
Ik heb in een deuk gelegen om deze actie

Enkele dagen later kreeg mijn hond wat kippenekken, toen hij zijn hoofd wegdraaide zag Bobo zijn kans schoon en heeft een nek gepikt. Doodstil ben ik blijven zitten uit angst dat hij zou stoppen met eten, veel moeite koste dat niet aangezien de nek binnen 2 minuten compleet verslonden was!
Waarom ik hier voordien niet echt bij stil heb gestaan?
Omdat ervaring inmiddels wel geleerd heeft dat een volwassen kat niet zo makkelijk over te zetten is, vaak vinden ze een hapje vers tussendoor wel acceptabel en kan je van daaruit langzaam proberen de kat over te zetten, de kans dat je een kat als deze treft is statistisch niet zo groot.
En net als je denkt dat je katten wel snapt, dat je ze door hebt flikken ze weer zoiets als dit en laten ze je even voelen dat ze echt ondoorgrondelijk zijn. Ok, dat is niet helemaal waar, maar een unieke actie is dit wel daar kunnen we het snel over eens zijn!

Wie ooit een volwassen kat om heeft willen zetten droomde vast van een exemplaar als deze. Het blijft natuurlijk garantie tot de deur, hij kan in zijn oneindige wijsheid morgen ineens weer beslissen om geen vers meer te willen van dit heerschap kunnen we denk ik alles verwachten. Over een poosje zal ik nog eens over Heer Bobo vertellen en dan gaan we zien wat zijn voerkeuze op dat moment is, tot die tijd…bedankt Heer Bobo het was een waar genoegen om je een paar dagen te verzorgen!

Martine v Ouwerkerk

Comments are closed.