Kinderfeestje!

Deze week hadden we de eer om een logee te hebben. Viper een jonge god van inmiddels twee jaar oud. En het bijzondere was dat hij zijn verjaardag hier mocht vieren. En traditiegetrouw krijgen ze dan hondentaart en een kinderfeestje. Van zijn baasjes had ie ook nog twee nieuwe speeltjes en snoep gehad.
Zijn verjaardag was gister en vandaag kreeg hij zijn kinderfeestje. Met nog 2 vriendjes van zowel Tom als Viper naar het bos geweest. Meer dan een uur hebben ze daar gerend en gevlogen. Naast al het snuffelen en spelen en het stil op je kont naar vogels staren. Heerlijk was het!

Het is gewoon puur genieten als je de autodeur open doet en er vier enthousiaste honden uit springen. De blikken van mensen die zich afvragen waarom je er zoveel bij hebt en of dat wel goed gaat. Ja hoor, dat gaat meer dan prima. De eerste paar honderd meter zijn het net jonge koeien die voor het eerst de wei in gaan. Parkeren doe ik dan ook tegen het bos aan zodat ze veilig gelijk weg kunnen stuiven.

Na die eerste spurt luisteren ze allemaal prima. Dit keer waren Viper en Yesco met elkaar aan het rennen en vliegen en stoeien dat het een lieve lust was. Mayla geloofde het allemaal wel en bleef bij mij hangen alsof ze dacht “laat die mannen maar gek doen” Tom is de oudste van het gezelschap en tegenwoordig doet hij het steeds vaker rustig aan. Die hobbelt als hekkensluiter achter de kudde aan en gooit er af en toe een sprintje uit. En zodra er gestoeid word is ie er als de kippen bij want dat vind ie nog steeds wel heel erg leuk!

Het is heel leuk om die hondjes bij elkaar te zien en te zien hoe verschillend ze zijn.
Yesco een knappe zwarte adonis die het leven een feestje vind en het moet vooral niet te ingewikkeld zijn. Will to please kent ie niet. Hij wil gewoon eten en knuffelen. Tijdens de wandeling lekker rennen en gek doen en meer dan dat hoeft allemaal niet zo. Een lekkere reuige reu dus!

Mayla is de enige teef in het gezelschap, de adoptiezus van Yesco en dat is een dame met pit. Als ze het ergens niet mee eens is dan merk je dat gelijk. Andere honden die brutaal zijn krijgen de rode furie te zien. En tegelijk is ze enorm lief kan heel goed knuffelen en zoentjes geven. Enorm slim en wil best werken voor haar eten.

Viper een jonge spring in het veld met energie voor tien! Wandelen is rennen en het liefst achter een bal aan. Een tennisbal met werpstok en het kind is dolgelukkig. Een heel slim en pienter hondje wat thuis heerlijk op schoot kan liggen slapen en knuffelen.

En dan hebben we Tom nog mijn eigenste hartendiefje. Reactief op alles wat beweegt als hij zijn dag niet heeft. En bang voor bijna alle andere honden. Zelf heb ik het al lang niet meer door maar lopen met hem kan best lastig zijn daardoor. Zolang je maar snoepjes mee neemt…dan komt alles goed. Daarbij het meest trouwe hondje wat ik zelf ooit gehad heb en heel goed in staat om zelf na te denken en zijn eigen problemen op te lossen wat heel gaaf is om mee te maken!

Als je ze ziet als kudde bij elkaar zijn het gewoon vier kleine hondjes die luisteren en met elkaar spelen. En voor de oplettende kijker zijn ze allemaal zo anders. Ze zijn me allemaal dierbaar geworden. Het blijft toch wel grappig dat je op dat soort momenten merkt hoe erg je op je eigen hond bent ingesteld. Als je met de groep loopt moet je ogen in je zak hebben continu in de gaten houden of ze er allemaal nog zijn. Op Tom na, daarvan weet ik waar hij is dat gaat automatisch. Heel grappig zijn dat soort dingen.

Inmiddels is het avond en heb ik hier twee uitgeputte hondjes op de bank liggen. De andere twee zijn net zo afgepeigerd, dus ik zeg….geslaagd feestje zo!

Ik vraag me wel eens af of er meer mensen zo gek zijn om de verjaardag van hun harige vriendjes te vieren. Vast wel, het leven is te kort om niet van elke dag een feestje te maken…of dat in elk geval te proberen!

Martine v Ouwerkerk

Comments are closed.