Kleine Jane

De kleine meid is de buitenwereld niet gewend. Haar plas en poep doet ze op het puppymatje of in de tuin ook al is al minimaal 8 jaar. Ze heeft altijd geleefd in een schuur op een paar vierkante meter waar ze ook moest plassen en poepen. Haar wereld was minimaal 8 jaar lang alleen maar een hok in een schuur. Meer wereld was er voor haar niet. Liefde kreeg ze niet. De kleine Jane, Yorkshire terriër, had alleen de andere hondjes om zich heen die ook in de schuur zaten. Ze moest pups produceren en het liefst zo veel en zo vaak mogelijk want dat brengt veel geld op. Haar pups werden verkocht en Jane bleef achter in de schuur om voor een nieuw nest te zorgen. Haar eigenaar noemde zich een gekwalificeerd fokker. Dat hij zijn honden in en schuur had zitten, dat ze geen fatsoenlijk voer kregen, geen medische zorg en geen daglicht zagen vond hij allemaal geen enkele probleem.

De fokker bracht de kleine meid naar iemand die ik ken. De fokker gaat namelijk stoppen en hij is zijn ‘voorraad’ aan het opruimen. Jane was 1 van de oudere teefjes waar hij niets meer aan had. Ze werd samen met nog een paar oudere teefjes bij een bekende van mij gebracht. Ze waren niets meer waard voor hem blijkbaar want hij gaf ze gratis weg. De kleine Jane werd direct nagekeken door een dierenarts. In haar paspoortje bij klinisch onderzoek staat: wat mager, weinig bespiering, 3.45 kilo,  kale oortjes en een kaal staartje. Lieve kleine Jane haar gebitje was er vreselijk aan toe en in haar lijfje werd een zwarte placenta gevonden toen de dierenarts haar ging steriliseren. De placenta zat nog in haar na de laatste bevalling.

Jane heeft geluk dat ze uit die schuur is gekomen. Vele duizenden komen nooit uit de schuren waar ze in moeten leven. Ze zijn gedoemd om pups te krijgen voor het gewin van mensen. Voor het gewin van een fokker die er grof geld mee verdiend. Voor het gewin van een baasje die besloten heeft om een “ras”pup te kopen voor weinig en daarmee de hele ellende in stand houdt.

Jane woont sinds een week bij mij in huis. Buiten aan de riem lopen kan nog absoluut niet. De wereld is te overweldigend voor haar. Ze raakt in paniek en ze weet niet wat te doen met zoveel prikkels overal om haar heen. Ze doet het super goed met de andere honden in mijn roedel. Ook de katten vindt ze helemaal prima en leuk. De ex-broodfokhondjes zijn altijd heel sociaal. Ze hebben altijd met andere honden moeten leven in donkere hokken. Het enige wat ze hadden was elkaar, natuurlijk zijn ze sociaal naar andere honden! De kleine Jane trekt zich ook echt op aan mijn andere honden in de roedel. Uit zichzelf durft ze nog niet zomaar naar mij toe te komen maar als de andere honden naar mij toe komen dan komt ze voorzichtig mee. Ze wil zo graag aandacht. Ze wil zo graag liefde. Mijn hemel wat is die kleine meid aandoenlijk. Steeds als ik naar haar kijk breekt mijn hart. Mijn hart breekt voor haar en voor al die duizenden die nog steeds in de vreselijke schuren opgesloten zitten. Die een afschuwelijk leven leiden voor het plezier van de vreselijke mens.

In donkere, vieze, gore schuren waar ze geen normaal voer krijgen maar een soort pap. Ook kleine Jane heeft dat gehad. Haar gebit was in vreselijke staat en ze is niet gewend om te kauwen. Ze slikt alles gelijk door. Ik geef mijn honden vers vlees dus dat heel doorslikken is in dit geval niet zo erg maar ik durf haar niet zomaar van alles te geven omdat ik bang ben dat ze het in zijn geheel naar binnen probeert te werken. Ze is bijna geobsedeerd door eten. Als ze maar denkt dat er wat te eten is, is ze er gelijk bij. Ik kan geen bord met eten op tafel laten staan of ze probeert er bij te komen, hoe klein ze ook is. Ze heeft vast en zeker honger geleden.

Lieve Jane heeft nu een bank om op te slapen en ze krijgt een hele goede kwaliteit voer. Ze krijgt alle tijd die ze nodig heeft om te wennen aan de grote wereld. Alles op haar tijd en ondertussen overlaad ik haar met liefde.

Geschreven door: Wilma de Joode

3 Comments

  1. Silable schreef:

    Geweldig dat je dit mooie hondje weer leven inblaast. Ze verdiend het zo. Respect.

  2. Fabienne Hoche schreef:

    Kon die rotzak,niet gestraft worden arme schatjes waar bevind kleine Jane zich voor ogenblik opvang BE of NL omdat ik wat wil nadenken over omdat ik reeds chihuahua en kruising middelmaat groot pincher Boomer ik ben gehandicapt en wil hondje dat graag knuffelt moet ook met man bespreken indien ik de schat ter adoptie zou willen nemen ik doe dit niet zomaar moet over nagedacht want is voor het leven hier zijn het mijn kindjes mijn mail is fabiennehoche8@gmail.com ik woon in BE waar kan ik eventueel vraag of info naar sturen aub ?😘😘🤣

  3. Jozef schreef:

    Smijt die smeerlap ook op eën vierkante meter aan een keting hij verdiend nie meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.