Manicuren:

Geschreven door: Martine.

Ook voor dieren is nagelzorg van groot belang, en exact hoe belangrijk dat dan is, is mij de afgelopen paar weken duidelijk geworden. Mijn hond heeft te lange nagels die door een foute groeirichting niet voldoende afslijten (ze groeien recht naar voren in plaats van met een boogje naar beneden). Al jaren is het een strijd om ze kort te houden. Ze zijn zwart en daardoor vind ik het best eng om ze te knippen zeker nadat ik een paar keer in het leven geknipt heb. Diverse andere methodes zijn de revue gepasseerd. Zoals handmatig vijlen wat enorm lang duurde en aangezien Tom het niet heel erg leuk vindt als je aan zijn poten bezig bent, vond ik dat ook geen fijne oplossing.

Het begon me op te vallen dat hij toch wel tekenen begon te geven dat hij er last van kreeg dus het werd echt tijd om een oplossing te vinden. Na lang zoeken naar een voor ons passende methode ben ik overstag gegaan en heb een dremel gekocht en dat had ik jaren geleden moeten doen!

In een vloek en een zucht ben ik nu klaar met alle pootjes, ik haal er nu heel gemakkelijk een klein randje vanaf. Waardoor ik simpelweg elke dag even elke nagel langs ging en uiteindelijk na 9 dagen zover was, dat zijn nagels een acceptabele lengte hebben. Zijn houding verbeterde met de dag en ook begon ik op te merken dat hij nu veel minder moeite heeft met lopen op harde oppervlaktes. Ook is zijn rentempo veranderd van telgang naar galop.

Het grootste voordeel vind ik nog wel dat het zo snel gaat dat het Tom geen of erg weinig stress oplevert. Zo kom je soms dus tot de ontdekking dat iets toch een grotere invloed kan hebben dan je eigenlijk dacht.

Al met al dus een waarschuwing. Kijk eens naar de nagels van je hond, als vuistregel kan je nemen dat als de hond in stand staat de nagels grond niet horen te raken (er zou dan een stukje karton onder geschoven moeten kunnen worden) als ze dat wel doen zijn ze te lang.

Het kan ze enorm veel pijn geven, of je dat nu bewust observeert of dat je helemaal niks aan de hond merkt. Soms zie je namelijk pas dat ze ergens last van hebben als je de last wegneemt. En dat is hier dus ook het geval. Of hij er pijn aan had weet ik niet maar gezien zijn gedrag wat veranderd is had hij er in elk geval ongemak van.

Als ze te lang zijn kan je zelf aan de slag met knipper of dremel en anders zijn trimsters ook altijd bereid om je een handje te helpen.

Vind een Trimsalon bij u in de buurt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.