MOORDNEIGINGEN

Moordneigingen krijg ik ervan. Het haalt het aller slechtste in mij naar boven als ik dierenmishandeling zie. Veel mensen hebben de hond gezien, die met zijn poten vastgebonden in het water was gegooid in de omgeving van Zwolle. Afschuwelijk om te bedenken dat iemand zo kan zijn, om zijn of haar hond op die manier te laten verdrinken. Zou die persoon dan blijven staan om te kijken hoe het dier zijn doodsstrijd levert? Hoe zou zo iemand zich voelen bij het weglopen? Net als het stel dat hun hond ergens aan een boom had vastgebonden. De arme hond overleed van honger en dorst na dagen van strijd. Hoe voelde die mensen zich toen ze naar huis liepen? Hoe voelden ze zich toen ze ’s avonds op bed lagen? Ik kan er met mijn gezonde verstand absoluut niet bij. Het maakt dat ik vuur ga spugen. Het gaat in dit soort gevallen bijna altijd om powerdogs. Dat zijn onder anderen Staffords en Pittbulls. Als een hond ergens met vastgebonden poten dood in het water wordt gevonden, vastgebonden aan een boom, weggegooid in een grote big shopper ergens bij bosjes, dan is het bijna altijd een powerdog.

Ik ben gewoonlijk niet iemand die een grote mond heeft naar mensen, of ruzie zal zoeken. Maar laat ik niet zien dat je je hond wat aandoet, want dan ben ik in alle staten en zijn er geen grenzen meer. De persoon die de hond met vastgebonden poten in het water heeft gegooid, mag van mij hetzelfde ondergaan. Ik word er zo vreselijk boos en verdrietig van. Je bent wat mij betreft dan ziek in je hoofd. Er zijn echt wel andere oplossingen dan je dier vermoorden. Wat maakt dat deze mensen niet naar een asiel gaan, of desnoods de hond ergens aan een paal binden waar de hond snel gevonden wordt? Wat maakt dat men er voor kiest om zoiets afschuwelijks te doen? Een powerdog naar een asiel brengen is een heel lastig iets, weet ik uit ervaring als ex beheerder van een asiel. Veel asielen nemen deze honden niet zomaar aan. Dan kom je eventueel op een wachtlijst, of het ras wordt helemaal niet opgenomen voor afstand. Als het asiel in je eigen gemeente vol zit, dan heb je heel weinig kans dat een asiel buiten de regio je powerdog wel opneemt. De kerntaak van een asiel is voornamelijk het opnemen van zwerfdieren. De dieren die men voor afstand aanbiedt, hoeft men in principe niet aan te nemen. Kom je dan ook nog eens uit een hele andere gemeente en heb je een powerdog waar je vanaf wilt, dan kun je die vaak aan de straatstenen niet kwijt. Wat doe je dan als je al veel asielen gebeld hebt, maar niemand wil de hond opnemen, terwijl jij aan het eind van je latijn bent? Je kunt je powerdog op Marktplaats zetten, maar dat is ook geen fijne plek om je hond aan te moeten bieden. Veel handelaren en mensen met slechte bedoelingen zijn daar op zoek naar nieuwe honden. Het liefst ongecastreerd, want dan kunnen ze er nog mee fokken, of misschien wel laten vechten voor geld. De criminelen zitten in alle hoeken en gaten en na drugs en wapens is hondenhandel DE handel om geld mee te verdienen.

Ik begrijp dat een asiel niet vol wil zitten met Staffs en Pitts, want ze verblijven vaak lang in het asiel, als ze er al uit komen. Bovendien blijken veel powerdogs die in een asiel terechtkomen, behoorlijke gedragsproblemen te hebben. Als asiel moet je dan beslissen over de euthanasie van een hond die je binnen hebt gekregen en ik weet uit eigen ervaring hoe vreselijk moeilijk en zwaar dat is. Dat wil je niet als asiel zijnde. Het heeft een grote impact op alles en iedereen in het asiel, als je een hond moet laten inslapen. Daarnaast zijn er tegenwoordig de sociale media en iedere koekwaus kan daar wat neer typen. Je wordt als asiel helemaal tot aan je sokken afgebrand, als het naar buiten komt dat je een hond in hebt laten slapen. Alle moraalridders staan dan vooraan en hebben de grootste muil, want iedere hond verdient een kans op een nieuw leven. Iedere hond kan gered worden volgens deze moraalridders. Ze hebben veelal geen idee hoe vreselijk heftig het is, om een zeer agressieve hond mee te moeten maken en er is er niet één die de hond in huis wil en kan nemen. Men vergeet dat er heel veel honden zijn met een enorme rugzak en dat er maar enkele mensen zijn die dat soort honden aan kunnen. Voor velen is er dan ook geen echte kans. Als asiel moet je doorstroming hebben en dat lukt heel moeilijk als je vol zit met powerdogs. Daarnaast kun je dat soort honden meestal niet bij elkaar zetten, want als de knop om gaat in die kop dan gaat het goed mis, zonder dat je van te voren enig signaal hebt gezien. Dus je powerdog voor afstand naar een asiel brengen gaat niet zo makkelijk. Dat is heel erg lastig.

Naast de asielen zijn er een aantal mensen en stichtingen in Nederland die helpen met het herplaatsen van powerdogs. Maar het aanbod is zo groot, dat ook zij lang niet iedereen kunnen helpen. Daarnaast zijn er niet veel mensen te vinden die echt geschikt zijn om zo’n powerdog te adopteren. Als je een gezin hebt met opgroeiende kinderen en een kat in huis, dan ga je over het algemeen niet voor een powerdog. Die mensen gaan eerder voor een labrador of een boerenfox bijvoorbeeld. Als je een powerdog hebt en die moet weg, dan zal het heel moeilijk worden om een nieuwe eigenaar te vinden of een asiel of organisatie die jouw hond over wil nemen om te gaan herplaatsen. Maar wat moet je dan? In ieder geval niet je hond vermoorden door hem met vastgebonden poten in het water te gooien, of aan een paal vast te binden waar hij dood gaat van honger en dorst. Ik vraag me af, of de mensen die hun hond op vreselijke wijze vermoorden wel hebben geprobeerd om een plek te vinden voor hun hond. Of ze wel naar asielen of organisaties gebeld en gemaild hebben en gevraagd hebben om hulp. Ik denk het niet. Ik denk dat dit soort mensen zo ziek in hun hoofd is, dat ze er misschien wel van genieten om hun hond op een afschuwelijke wijze de dood in te sturen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.