Moosje:

Geschreven door: Martine.

Vorig weekend was het zover, ik mocht twee dagen doorbrengen met mijn favoriete zwarte kattendame. Moosje.

Moos is een heerlijke poezendame met een karakter waar je alleen maar van kan genieten. Ooit was er geen land met haar te bezeilen voor mij tot ik één keer snoepjes gevoerd heb. Sinds die tijd word ik met vlag en wimpel binnen gehaald en probeert ze me gemiddeld elke 10 minuten ervan te overtuigen dat ze heus echt waar en zeer serieus dood gaat van de honger als ik niet NU snoepjes voer.

Alles word uit de kast getrokken, ik word liefdevol aangestaard en ik krijg kopjes. Ik mag haar aaien en optillen. Ik mag kroelen tot ik erbij neerval. Als ik maar snoepjes geef.

Inmiddels is het uitgegroeid tot een zeer leuk contact met Moos. Ik mag het wel hoor een kat met karakter.

Zo wil ze niet alleen simpelweg snoep maar ook nog op een voorop vastgestelde manier wat kan zijn “leg maar op tafel” tot “wil je ze gooien en dan ren ik er achteraan” en als ze echt vind dat ze NU iets moet krijgen….dan pakt ze ze gewoon zelf (als je haar die kans geeft).

Het leukste moment is snoepjes gooien waar ze vol overgave achteraan rent. Ze ziet en hoort dan niks dus als er toevallig dan net een andere kat oversteekt of Tom ligt te slapen in de vuurlinie….dan hebben die pech. Ze maakt ook hele mooie slidings en vind het geweldig om de snoepjes overal en nergens onderuit te vissen. En als je niet snel genoeg met het volgende snoepje komt weet ze heel goed duidelijk te maken dat je geacht word iets sneller te werken.

Een hele tegenstelling is Moekje de andere poezendame in het gezelschap van zes katten. Moek is een raszuivere knuffelkont die je niet blijer kan maken door op de bank te gaan zitten en te aaien tot je een lamme hand hebt.

Beiden anders en beiden zijn ze me even lief.

En een paar dagen later is het feest voor Tom. Hij krijgt een grote vriendin van hem te logeren. Kever een Barzoi. Op het moment van dit schrijven is Kever net gebracht door haar baasje en hebben we net ons eerste rondje buiten gelopen waar Tom zich als beschermer voor zijn meisje opwierp. Enorm stoer voelt hij zich altijd als er een meisjes hond bij is. Niet dat Kever bescherming nodig heeft, maar dat lijkt Tom niet door te hebben.

Gelukkig word het erg mooi weer dus komende dagen kunnen we heerlijk genieten van veel lopen en blije hondjes. En van blije hondjes word dit baasje ook weer blij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.