Raad gevraagd

Geschreven door: Ingrid.

Het is alweer 2 weken geleden dat ik mijzelf en onze beestenboel voorgesteld heb. En in die 2 weken kan er veel gebeuren.

We hebben nu 4 shetlanders die onze velden lekker kort houden maar nu hielden ze het zo kort dat we iets anders moesten gaan verzinnen. Onze velden zijn afgezet met een hekwerk en onze Grietje ziet letterlijk dat het gras bij de buren groener is en had besloten dat onze eigen siertuin ook vast wel lekker is… Midden in de nacht werden we wakker van geschreeuw van de honden. Dan gaan bij ons direct alarmbellen rinkelen want ze blaffen niet zomaar. We hoorden geluiden buiten dus direct de telefoons pakken en daarvan de zaklamp aan (leve smartphones). Wat bleek nu? 1 van onze pony’s had waarschijnlijk de deur geopend en ze liepen vrolijk door onze tuin te banjeren. En zie dan maar eens om 5 uur ’s nachts 4 pony’s te vangen die hadden besloten dat een siertuin met gras maar ook andere lekkere dingen veel fijner is als gewoon zo’n veld waar je elke dag hetzelfde te eten hebt.

Het kwam er dus op neer dat we dat het gras bij de buren groener is voor hun… Daar zullen we dus iets op moeten verzinnen. We hebben een schapennet maar die gooien ze zo omver en lopen door. Hebben jullie misschien een goed idee? Iets wat makkelijk verplaatsbaar is en waar de paarden niet door komen? Het zou top zijn als jullie je ideeën in de reacties hieronder zetten. Alvast bedankt.

Bij een collega fokker is er een nestje geboren. Een nestje van 7, helaas 2 dood geboren en 1 hele kleine, 69 gram. Dat zegt jullie misschien wel, misschien niks, maar de rest woog over de 130. Na 3 dagen kwam de kleine meid, inmiddels Lola genoemd, nog steeds niks aan maar haar broertjes en zusje wel.. Ze is dus te klein om te vechten. Zo’n vechtertje kan je toch niet aan haar lot overlaten? Ik heb wel ervaring in het flessen van kittens dus hup van Coevorden naar Uitgeest om een klein meisje te halen van 3 dagen oud. Het is en blijft een levend wezentje toch?

Ze heeft de rit overleefd en zit lekker bij mij, maar je merkt toch dat ze er moeite mee had dat ze alleen was en net alsof het zo moet zijn, komt er bij bekenden hun hond thuis met een klein baby konijntje. Oogjes nog dicht, dus ook maar een paar daagjes oud. Moet je kijken hoe lief samen!! Nu hopen dat ze beide groot en sterk mogen worden!

Alsof er in die 2 weken niet genoeg kan gebeuren zit ik momenteel te typen terwijl 1 van mijn 2 poezen elk moment kan bevallen. Met dit warme weer is dat helemaal niks. In Nederland is het of koud of heet er is nooit een gulden middenweg dus we moeten het er maar mee doen.

Nu een dag verder kan ik zeggen dat de poes bevallen is van 5 prachtige kittens. De bevalling ging zwaar, alle 5 de kittens kwamen met een stuitligging, dus hun staart eerst. Maar ze leven alle en maken het heel goed, 3 katers en 2 poesjes.

Aangezien dat het ook erg warm weer is geweest zijn wij met de husky’s gaan zwemmen. Sommige van onze honden vinden het verschrikkelijk om in het water te springen maar sommigen springen er zo in. We zijn ook met ons nieuwe rubberen bootje weggegaan, erg veel plezier hebben we er niet mee gehad want de honden hadden hem zo kapot uit enthousiasme.
Op de foto zie je Inuk in haar bootje. Onze lieve Inuk is onze allerbeste leidhondje ooit.

Een leidhond is de hond die met trainen en wedstrijden helemaal voorop loopt. Als we zeggen welke kant zij op moet, zal zij het zonder aarzelen direct doen en begeleid hiermee dus ook de 12 honden achter haar. Dit is een mentale zware taak voor een hond en Inuk is vanaf dag 1 de uitblinker hierin.

Zoals ik aangaf zijn we een maine coon cattery met nestjes maar af en toe als we willen verjongen met ons team van husky’s dan laten we 1 van de dames dekken. In dit geval is dat onze Amy. Wij willen graag 4 pups houden aangezien onze honden te oud worden en niet meer mee de snelheid en afstand redden. Amy is nu 4 weken geleden gedekt en raad eens?!

We krijgen Puppies!!! Laten we het erop houden dat we het dus lekker druk gaan krijgen de komende maanden.

Volgende keer zal ik jullie op de hoogte houden van het wel en wee van deze 5 kittens, het koppeltje, en we gaan beginnen met buitenkennels maken, erg veel om weer over te schrijven.

Ik hoop op veel reacties over hoe ik mijn pony’s niet meer op plekken krijg waar ik ze liever niet zie 🙂

Comments are closed.