Socialisatie:

Geschreven door: Martine.

Mijn Tom is inmiddels aardig wat gewend qua andere diersoorten. Kippen, konijnen, katten, vissen, vogels en paarden heeft ie allemaal al mee kennis gemaakt. Tot nu toel geen van allen een probleem. Het enige wat hij spannend vind is vogels die fladderen verder vind hij het over het algemeen allemaal wel best.

Soms komt een moment voor socialisatie met een nieuwe diersoort ineens geheel onverwacht op je pad. Vanmiddag hebben we een wandeling door de wijk gemaakt en als we een hoek om slaat staat meneer ineens stokstijf stil. Geen beweging meer in te krijgen. Even ben ik verbaasd en daarna volg ik zijn blik en in de berm ligt er ineens een hangbuikzwijn. Ok, dat is inderdaad geen alledaags gezicht en dan snap ik wel dat ie even niet weet wat ie daarmee aan moet.

De eigenaar staat erbij dus ik loop er maar gewoon heen, van een afstandje blijven we even kijken naar het varken wat als blij ei in de aarde ligt. En zo raak ik aan de praat met het baasje.

Het bleek een zeug te zijn die de naam Miss Peggy draagt. Nou reikt mijn varkenskennis niet zo heel ver dus het was heel leuk om haar van dichtbij te zien en te aaien. En ze bleek honden wel prima te vinden dus Tom kreeg ook de kans om kennis te maken met een varken.

We hebben ons best gedaan maar Tom is niet geheel overtuigd geraakt dat ze geen kwaad in de zin had. Op ruime afstand bleef hij naar haar staren om heel af en toe een stapje haar kant op te doen, en zodra zij dan nog maar een haar bewoog vloog hij gelijk weer een meter terug.

Het was vrij warm dus ze kon niet zo heel lang buiten blijven. De eigenaar probeerde haar zachtjes te melden dat het tijd was om naar huis te gaan….en daar had de dame duidelijk hoorbaar geen zin in! Wat een geluid kunnen die produceren zeg!

Uiteindelijk gaf ze toe en hobbelde ze op haar gemakje terug naar huis. Wij waren alweer een eindje verderop maar Tom draaide acuut om en wilde snuffelen aan de plek waar ze gelegen had en de grond omgewoeld. Met een schuin oog bleef hij haar wel volgen want stel je voor dat ze ineens terug zou komen…

De volgende keer dat we die kant op lopen hoop ik dat we haar weer tegen komen. Eens zien of we Tom dan wel overtuigd kunnen krijgen van haar goede bedoelingen.

Ik ben wel eens benieuwd met welke diersoorten jullie honden of katten kennis hebben gemaakt en wat ze ervan vonden, en mocht je er foto’s van hebben voel je vrij om die als reactie te posten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.