Sterk voor dieren

WE MAKEN ONS STERK VOOR DIEREN HELP JE ONS MEE?

Op de achtergrond hoorde ik kleinere kinderen praten en spelen, terwijl de mevrouw aan de telefoon mij vertelde dat ze afstand moest doen van haar 2 Jack Russels. Ik hoorde dat ze het erg moeilijk vond. Toen ik vroeg wat de reden was dat haar hondjes weg moesten, vertelde ze dat het financieel niet meer haalbaar was. Het gezin zat financieel gezien in zwaar weer. De twee hondjes waren al op leeftijd, één van de twee was al 14. Dit teefje had ook al bulten op haar lijfje en moest eigenlijk naar de dierenarts, maar het gezin had er gewoonweg het geld niet voor. Toen ik aan haar vroeg of ze de hondjes echt kwijt wilde zei ze; Nee natuurlijk niet. Ik heb ze al van kleins af aan. Ze zijn lief voor de kinderen en de kinderen zijn dol op de hondjes. Ik vond het hartverscheurend. Als asielbeheerder krijg je natuurlijk met allerlei mensen en situaties te maken, maar deze vond ik wel heel erg verdrietig. Ik vroeg de mevrouw wat ze er van zou vinden, als ik er voor zou zorgen dat ze steeds voer kreeg voor haar hondjes en dat ze een afspraak mocht maken bij de dierenarts van het asiel met haar hondjes om ze na te laten kijken en te behandelen, zonder dat ze ervoor hoefde te betalen. De mevrouw wist niet wat ze moest zeggen. Ze geloofde gewoon niet wat ik zei. Kort daarna zei ze; Dat zou helemaal fantastisch zijn. En zo geschiedde. Het oudere hondje is toen geopereerd en beide hondjes zijn helemaal nagekeken. Volgens mij zijn hun gebitjes ook gedaan. Ik zorgde voor voer en de hondjes zijn bij het gezin blijven wonen. Een jaar of twee later belde de mevrouw dat het oudste hondje op was. Ik heb haar naar de dierenarts laten gaan en geregeld dat de euthanasie werd betaald. Toen ze nog maar één hondje hadden -helemaal nagekeken en in orde- was het beter financieel te behappen voor het gezin. Het asiel kreeg vaak voer en er was bijna altijd zoveel, dat er wel vijf asielen vol dieren van zouden kunnen leven. Dus regelmatig postte ik dan een oproep op Facebook voor mensen die voer nodig hadden voor hun hond of kat. Die mochten dan wat zakken voer op komen halen. Niet iedereen van het asiel was daar blij mee, want men vond dat ik dat niet moest doen omdat het mij tijd koste. Maar ik vond het geweldig om te doen. Veel mensen waren zo blij, dat ze in zware tijden  een beetje hulp kregen voor hun huisdier.

Toen ik nog in het asiel werkte, begon het gevoel al, dat ik heel graag zelf een stichting zou willen hebben om mensen die dat echt nodig hebben met hun huisdieren te kunnen helpen. Sinds ik weg ben bij het asiel, is die behoefte om zo’n stichting op te richten alleen maar groter geworden. Recent vroeg een vriendin me; Waarom richt je die stichting niet gewoon op? Toen ik zei dat ik de notariskosten niet kon betalen, stelde ze voor dat zij die kosten voor haar rekening zou nemen. Dan kon ik de stichting oprichten die ik zo graag wilde. Ze had alle vertrouwen dat ik er een succes van zou gaan maken. Ik vroeg twee hele goede vriendinnen of ze samen met mij in het bestuur wilden zitten. Gelukkig zeiden ze beiden ja en met de enorme steun van lieve Melanie hebben we de Stichting Sterk voor Dieren op kunnen richten. Op drie februari heb ik als oprichter bij de notaris mijn handtekening mogen zetten. De Stichting Sterk voor Dieren is er om mensen te helpen met de verzorging van hun huisdier. Mensen die niet de financiële middelen hebben om de dierenarts te betalen wanneer er echt iets aan de
hand is met hun huisdier, om voeding te kunnen kopen voor hun huisdier, of om een gedragsdeskundige te laten komen omdat de hond of kat wat gedragsproblemen heeft. Stel dat je 14 jaar een hond of kat hebt gehad en het dier is overleden. Je zou het dier heel graag willen laten cremeren, maar je kunt het niet betalen. Het idee om je geliefde dier bij de dierenarts achter te moeten laten en mee te moeten laten gaan met destructie is voor velen een vreselijk idee. Wij willen dat ook mensen die het financieel moeilijk hebben een waardig afscheid kunnen nemen van hun geliefde huisdier.

De Stichting Sterk voor Dieren is er ook om te helpen bij de herplaatsing van honden, als een baasje komt te overlijden of niet meer voor de hond kan zorgen. We willen ons heel breed inzetten om de huisdieren en hun baasjes die het niet redden goed bij te staan. Om te kunnen helpen, heeft de stichting natuurlijk steun nodig. De stichting is afhankelijk van donaties. Donaties in geld maar ook in middelen. Ik ga daarom vragen of jij onze stichting wilt steunen zodat wij huisdieren in nood echt kunnen helpen. Wil jij financieel steunen dan kan dat via het rekeningnummer: NL24RABO 0364 5848 90 t.n.v. Stichting Sterk voor Dieren. Wil je brokken of andere zinvolle spullen doneren, dan kun je mailen naar samen@sterkvoordieren.nl. Mensen die een hulpaanvraag willen doen, kunnen een uitgebreide mail sturen naar wilma@sterkvoordieren.nl Onze website is jammer genoeg nog niet klaar, maar daar zijn we heel druk mee bezig. Hou het goed in de gaten, want we komen binnenkort online. www.sterkvoordieren.nl

Wij maken ons STERK VOOR DIEREN! Help jij ons mee?

Wilma de Joode

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.