Uitgekauwde kauw:

Geschreven door: Martine.

Al enige tijd heb ik een vogelvoerhuisje aan mijn raam hangen. Vanaf de bank kan ik er precies op kijken en het is een komen en gaan van vogeltjes. Het meerendeel zijn musjes en meesjes van diverse pluimage. Een enkele duif waagt zich eraan al komt die meestal van een koude kermis thuis. De opening leent zich prima voor kleine vogeltjes maar de groteren passen er nét niet in.

Sinds een week of 2 is er een brutale jonge kauw die maar niet op wilde geven. Ondersteboven en binnenstebuiten hangt hij aan het bakje om toch maar bij de zaadjes te komen. Geweldig om te zien hoe hij bleef volhouden ondanks dat hij nooit succes had.

Gister was het weer zover dat hij een poging kwam wagen, en hij had versterking meegenomen. De jonge kauw dook op het bakje af en haalde zijn gebruikelijke capriolen uit. De twee oudere kwauwen zaten ongeduldig op de grond te wachten tot hij het voor elkaar zou krijgen. Zeker vijf minuten deed hij zijn uiterste best om zijn vrienden niet teleur te stellen. En ineens kreeg hij een ingeving, aan één poot bugelde hij aan de bak en zo kon hij net met zijn snavel door de opening. Met een grote zwieper van zijn kop vlogen de zaadjes in het rond. Hij keek naar beneden en herhaalde zijn kunstje nog een keer of 3 tot het bakje zo goed als leeg was.

Tevreden liet hij zich nu ook op de grond zakken en liet zich de zaadjes goed smaken.

Ondertussen was er op de tafel een duif neergestreken die het hele tafelreel aandachtig in zich opnam. Nadat de familie kauw vertrokken was dook de duif op de grond om te restjes op te ruimen. Hij keek omhoog naar de bak en leek zich af te vragen hoe hij het voor elkaar kon gaan krijgen dat voer naar beneden te krijgen. Na twee halfslachtige pogingen gaf hij het dan toch maar op. Blijkbaar was hij toch een stuk minder lening dan de kauw….of minder volhardend, dat kan ook 😉

En dan hangt er maar één klein bakje aan het raam, en zoveel vogels die er plezier van hebben. Om te zien is het nog eens heel gezellig ook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.