Vaderlijke gevoelens:

Deze week heeft mijn Tom de eer gehad om bezoek hond bij de Franse Bullenpupjes te zijn. Het is belangrijk dat pupjes leren dat er naast mama nog meer honden bestaan en omdat Tom uiterst zacht is met pupjes had hij de eer de eerste te zijn.

Afgelopen maandag was het zover. De pups waren toen 3,5 week. We hadden afgesproken om eerste even met mama Yara en Tom te gaan lopen en dan daarna samen naar binnen te gaan. Alleen toen we voor de deur stonden kwam Yara al enthousiast aangestuiterd en huppelde vrolijk voor ons uit naar de pups. Het was net of ze ze trots aan Tom wilde laten zien.

Uiteraard kennen ze elkaar en weten we dat het onder normale omstandigheden goed zit tussen die twee. Het is altijd even afwachten hoe moeders reageren maar Yara is tot nu toe zo ontzettend ontspannen, en dat was ze ook nu weer. Ze gaf Tom alle ruimte om naar haar kinderen te kijken, de enige keren dat ze er tussen kwam was om vrolijk voorbij te stuiteren en een aaitje te halen. Mijn Tom was iets voorzichtiger dit komt omdat hij al eens heeft mogen ervaren dat mama’s heel zuinig op hun kroost zijn. Voor mij altijd heel schattig om te zien, hij vind kleine pups echt heel lief en is er ook heel zorgzaam naar. Dit keer was hij voor zijn doen erg terughoudend en dat komt denk ik omdat ze nog zo jong zijn de voorgaande keren waren ze 5 weken of ouder. Over een paar weekjes gaan we weer langs dus eens zien wat hij er dan van vind!

De pups werden ook niet warm of koud van het bezoek. Ze hebben allemaal kennis gemaakt met Tom en ze zijn allemaal besnuffeld door hem. Ze hadden dan ook zeker te weten door dat het een andere hond was dan hun mama en dat leken ze wel prima te vinden. Ook toen hij het nodig vond om te blaffen naar een voorbij waaiend blaadje of zoiets keken de pups even op en herstelden in no-time.

Wat een heerlijke nestje pups is het toch!

Inmiddels zijn de oogjes open en worden dappere pogingen ondernomen om te lopen en spelen. Toen ik er afgelopen week was hadden we nog een primeur te pakken. Yara heeft voor het eerst met de pups gespeeld. En wat was ze toch zachtaardig, echt een heerlijke mama is het! Het was even zoeken voor haar hoe ze met die kleine (nou ja klein, de anderhalve kilo is inmiddels aangetikt) wormpjes moest omgaan. Maar daar komt snel genoeg verandering in nu! Van compleet afhankelijke wezentjes worden het al echte minihondjes dus de puppy-terreur zal niet lang meer op zich laten wachten.

Yara heeft nog steeds meer dan voldoende melk en op een enkel tandje hier en daar na zijn ze nog zonder gebit dus het voeden gaat nog als een trein. Zodra de 4 weken voorbij zijn kan er aan afspenen gedacht gaan worden. En dat gaat in dit geval gebeuren met vers vlees (BarfMenu) ook dat vind ik leuk om te volgen. Dus zodra ze zover zijn komt daar vast wel een verslag van!

Het is ook nog eens een populair nestje! Niet alleen zijn ze via de website van de fokker (Hawbucks) te volgen maar ook Love Hondentraining maakt er een hele leuke serie van, deze is te vinden op Facebook “Van gup tot pup” heet het en hier kan je elke week een nieuw filmpje vinden over de ontwikkeling van pups met Yara en haar kroost in de hoofdrol. En daarbij hele handzame tips hoe je een goede fokker kan onderscheiden. Dus als je zelf aan een pup denkt, kijk er dan zeker een keertje naar!

Martine v Ouwerkerk

Comments are closed.