Winterdip:

Geschreven door: Martine.

Ineens brak de winter door. Temperaturen die beneden vriespunt liggen en koude wind maken het erg onaangenaam. Voor de mens in elk geval. Mijn hond lijkt er weinig last van te hebben. Sterker nog hij is niet naar binnen te slaan. Dan heeft ie toch de pech dat die menselijke vorm aan het andere uiteinde van de riem er anders over denkt.

We hebben nu de stilzwijgende afspraak dat we in plaats van 4 keer 6 keer per dag lopen ne dan kortere rondes dan normaal. Dat laatste vind hij duidelijk onzin maar het eerste is hij het volledig mee eens!

Hij kijkt zijn ogen uit want de watervogels zitten nu op het gras aangezien alle sloten en watertjes stijf bevroren zijn inmiddels. De graskanten hebben nu toch ineens lekkere geurtjes! Dat is dan weer wel het voordeel we maken er korte wandelingen van waarin hij naar harte lust kan en mag snuffelen en zo komt hij toch voldaan thuis.

Deze temperaturen zijn nou eenmaal toch iets waar je rekening mee moet houden en activiteiten op aan moet passen. Niet dat mijn hond dat snapt maar dan heeft hij in deze gewoon pech.

Het is wel raar hoor, we zijn zo gewend om elke dag in elk geval één wandeling van een uur te maken, en regelmatig zelfs langer dan dat. Heel raar om nu ineens zo weinig te lopen. Ik voel me ook best wel eens schuldig als we na een kort loopje bij de voordeur staan en hij me niet-begrijpend aan staat te staren terwijl zijn knieschijven bijna rammelen van het trillen van de kou.

Nog even geduld jongen, voor je het weet is het weer warmer en gaan we weer lekker op stap!

De watervogels hebben het denk ik wel zwaar nu aangezien ze geen open water meer hebben, op wat wakken na. Vanmorgen zagen we nog een meerkoet op zijn snuffert gaan toen hij van het gras het water in wilde rennen en niet doorhad dat het ijs was. Gelukkig zijn er hier in de wijk mensen die ze bijvoeren (met zaad, geen brood!!) dus ze komen deze tijd heus wel door.

Al met al deze keer ook geen spetterend verhaal te vertellen, we maken op dit moment bar weinig mee. Tom neemt vooral de tijd om eens goed bij te slapen, vraag me niet waarvan maar het gesnurk verraad dat hij het er in elk geval erg druk mee heeft.

Dit weekend gaan de temperaturen weer omhoog dus voor een ieder met een hond, geniet van het wandelplezier dit weekend! Ik denk dat er meer mensen zijn die het net zo missen als wij doen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.