Yara is bevallen!!

Lang (heeeeeeeeeeeeel lang) gewacht tot dit moment maar eindelijk is het feit dan toch daar Yara (de Franse Bull waar ik eerder over blogde) heeft haar nestje geworpen Vier bloedjes van kinderen heeft ze op de wereld gezet. Drie reutjes en één teefje. Alle vier zijn ze gestroomd en ze zijn zoooo lief. Ondanks dat ze allemaal gestroomd zijn zit er enorm veel verschil tussen. Het meisje is rood reversed, van de heren lijken er ook twee reversed te zijn waar ik tot dit nestje nooit van gehoord had. Reversed gestroomd. Ja je leert nog wel eens wat bij hihi.

Yara heeft het geweldig gedaan. Het eerste pupje is natuurlijk ter wereld gekomen en daarna werd het stil. De weeën kwamen weer wel op gang maar een pup bleef uit. Helaas is er uiteindelijk tot een keizersnede besloten. Pupje nummer twee blokkeerde de doorgang omdat hij op zijn rug lag. Middels de keizersnede zijn de overige drie pups ter wereld gekomen. Yara herstelde gelukkig voorspoedig en is vanaf het eerste moment een geweldige mama.

Via webcam heb ik (en met mij vele anderen) de bevalling gevolgd en zelfs Tom heeft een kwartier zeer geconcentreerd het schouwspel gevolgd. Als ik de webcam nu aanzet zie ik of pups aan de melkbar of ik zie mama die pups aan het wassen is (ik zweer dat dit de schoonste pups ever zijn).

Ik heb ze nog niet in levende lijve gezien (inmiddels zijn ze 7 dagen oud) maar daar gaat morgen verandering in komen. Tom mag even een avondje naar zijn vriendjes en ik ga pupjes knuffelen. Heerlijk!

Voor het nestje zijn de namen al bekend, meisje heet “Mother of Dragons” wat nog wat beloofd voor de toekomst! En Meneertje dwarsligger draagt de geniale stamboomnaam “Hold The Door” meer dan briljant! Mocht je er broeds van worden en niet naar de foto’s willen kijken heb ik goed nieuws voor je, alle pups hebben al een nieuw baasje dus het is veilig om te kijken.

Het leuke is dat een andere vriendin nu een nestje Chinese naakthondjes heeft. Deze kleintjes zijn 2 weken ouder en het is enorm leuk om de verschillen tussen de pupjes te zien!De nakies beginnen de wereld te ontdekken de oogjes zijn al open en een begin met zindelijkheid word al gemaakt. De bulletjes hebben nog dichte oogjes en hun dagen bestaan uit slapen en eten. En soms piepen als je je mama kwijt bent of als je op je rug ligt en niet meer om kan draaien. Wat een verschil maakt die 2 weken dan toch weer!

Op www.hawbucks.nl zijn de vorderingen van de bullen pupjes te volgen. Voor wie het leuk vind, ook alles over papa en mama is daar te vinden alswel het programma wat er tot de 8e week met de pups gedaan gaat worden (puppy culture) al met al erg leerzaam en zeker de moeite waard om er eens een keer te kijken!

De groei gaat in elk geval voorspoedig. Op het moment dat dit blog verschijnt heeft de eerste pup de 500 gram wel gehaald.

Ze gaan langzaam richting verdubbeling van het geboortegewicht.

Ook is er een langzaam begin gemaakt met de socialisatie van de kleine wormpjes. Middels Early Neuroligical Stimulation ( http://www.shiba.eu/pdf/ens_program.pdf ) ik heb er nog geen ervaring mee dus kan er verder nog weinig over zeggen maar morgen zal ik er vast iets van mee krijgen en ik ben heel benieuwd! Het klinkt in elk geval heel interessant.

Martine v Ouwerkerk

Comments are closed.