Global Pet Alert

Global Pet Alert: meezoeken naar vermiste huisdieren via innovatieve app
App voor vermiste huisdieren neemt hoge vlucht

Global Pet Alert is hét initiatief voor vermiste huisdieren. Met de gratis app kunnen eigenaars van huisdieren met één druk op de knop een Pet Alert uitsturen en de omgeving mee laten zoeken. Het initiatief voor het Global Pet Alert komt van enthousiaste dierenliefhebber Willy Kroes, die eigenhandig het idee heeft uitgewerkt en gefinancierd.

“Snelheid en betrokkenheid zijn de twee belangrijkste factoren bij het terugvinden van vermiste huisdieren. Wil je dat mensen echt mee zoeken, dan moet je ze een laagdrempelige manier bieden om direct in actie te komen. Dat kan met deze app,” aldus Willy Kroes.

Het werkt snel en eenvoudig. Na het registreren kun je preventief profielen aanmaken van je huisdieren. Deze worden binnen 12 uur nagekeken om valse alerts te voorkomen. Als je huisdier vermist is dan kun je zelf via de alertbutton in de app het alert versturen. De mensen in die zich binnen de zoekstraal bevinden krijgen het alert direct op hun telefoon en kijken gelijk met je mee.

Ook vanuit de Tweede Kamer komen positieve geluiden, Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren: “Wij moedigen dit soort initiatieven vanuit de samenleving ten zeerste aan, zeker als ze kunnen bijdragen aan het oplossen van bijvoorbeeld het zwerfkattenprobleem.Daarnaast pleit de Partij voor de Dieren al jaren voor een verplicht identificatie- en registratiesysteem voor huisdieren.”

“Ik sta werkelijk versteld van hoeveel mensen zich aanmelden. We krijgen duizenden aanmeldingen per maand. En van over de hele wereld: de VS, Australië, Vietnam, Japan, Brazilië, Canada, noem maar op. Het is werkelijk een Global Pet Alert,” aldus Willy Kroes.

Willy Kroes vervolgt: “En het werkt. Recent nog is er een Pet Alert uitgegaan voor Vito, een vermiste hond. Hetzelfde weekend nog werd Vito teruggevonden dankzij het Pet Alert.”

Het principe achter het Global Pet Alert is gebaseerd op het succesvolle crowdsourcing-initiatief AMBER Alert. Met meer dan 1,4 miljoen aanmeldingen is AMBER Alert het meest succesvolle burgerparticipatie-initiatief in Nederland. Frank Hoen, oprichter van AMBER Alert Nederland: “Fantastisch dat Willy dit vanuit het niets heeft opgezet. Als ervaringsdeskundige weet ik dat je met de inzet van burgers kinderlevens kan redden. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor huisdieren. Wij moedigen dit initiatief dan ook aan en roepen iedereen op om zich aan te melden.”

Download de Global Pet Alert app in de App Store of Google Play.
www.globalpetalert.com

Comments are closed.