VEEL DIEREN LOPEN GEHEEL NODELOOS MET ENORME PIJN ROND, HELP ONS DAAR WAT TEGEN TE DOEN!

Een gevoel van onmacht en huilend achter de laptop. Dat is me het afgelopen half jaar verschillende keren gebeurd. Niet omdat mijn familie, mijn dieren of ikzelf in een situatie zaten die mij aan het huilen maakte, maar vanwege dieren van anderen die dringend hulp nodig hadden. Dieren die al dagen en soms weken rond liepen met pijn en die al veel te lang hadden moeten wachten, tot hun baasje ze mee naar de dierenarts kon nemen. Huilend achter de laptop als ik de telefoon neer had gelegd, nadat ik een verdrietig baasje sprak. Huilend, omdat men grote zorgen en paniek had en om hulp vroeg. De moedeloosheid is hoorbaar bij veel mensen als ik ze aan de telefoon spreek. Hun geliefde dier is ziek en men kan niets voor het dier doen, want ze kunnen het niet betalen. Daarom is er het afgelopen half jaar dan ook verschillende keren voor euthanasie betaald door onze stichting, omdat het dier te ziek was. Als ik al jankend aan de telefoon zit na een situatie aangehoord te hebben, terwijl ik de hond of kat zelf niet eens ken, hoe moeten die mensen zich dan wel niet voelen? Vaak zijn er ook kinderen in huis. Hoe vreselijk moet het voor die kinderen zijn, om hun geliefde dier te zien lijden en de stress daarover te ervaren van hun ouders.

De stichting ‘Sterk voor Dieren’ is op drie februari jongstleden opgericht. Ik tekende die dag trots de papieren bij de notaris. ‘Rustig aan de stichting opbouwen’, was de gedachte. Niets bleek minder waar. Er kwam een tsunami van aanvragen over ons heen. Die tsunami is nog steeds niet gestopt en het gaat maar door. Er komen dagelijks aanvragen binnen. Steeds vaker ook via bewindvoerders, hulpverleners en coaches die onze stichting weten te vinden. De afgelopen zes maanden hebben we al ruim 200 dieren naar een dierenarts kunnen laten gaan, individueel laten cremeren of van voedsel en medicatie voorzien. De meeste aanvragen zijn om naar een dierenarts te kunnen gaan. We hebben in zes maanden tijd meer dan €30.000 opgehaald en weer uitgegeven aan dierenhulp. Dat zijn enorme bedragen voor een nieuwe kleine stichting kan ik je zeggen. Wat het meeste opvalt, is dat er vreselijk veel honden rondlopen met een heel slecht gebit. Heb jij het gebit van je hond wel eens bekeken? Is het gebit van jouw hond wel eens door een dierenarts onder handen genomen? Het is echt schrikbarend dat er zoveel dieren zijn die met rotte tanden en kiezen rondlopen. Ze moeten daar heel veel pijn van hebben. Daarnaast kwamen er regelmatig niet gesteriliseerde teven langs, met mamatumoren of een baarmoederontsteking. Als je niet wilt fokken met je teef, laat haar dan steriliseren. Dan sluit je over het algemeen al heel veel ellende uit voor de toekomst.

Ondertussen heb ik geleerd, dat een poes zogenaamd per ongeluk zwanger kan worden. Dus je laat de poes bewust niet steriliseren en houdt haar dan ook niet binnen en oeps, per ongeluk zwanger. Sorry mensen, dat gaat er bij ons niet in. Het bijzondere is dan, dat mij van alles verweten wordt, als ik zeg dat men in dat geval geen hulp krijgt van de stichting. ‘Wel opletten blondje’, kreeg ik recent te horen, toen ik iemand vertelde dat onze stichting geen mensen helpt die een jong dier aan hebben geschaft of hebben gekregen. Men vroeg hulp voor de dierenartskosten van een pup. Wij gaan er vanuit, dat als men een jong dier in huis haalt, of een nieuw dier, dat men daar een spaarpotje voor heeft. Jammer genoeg denken veel mensen die het al niet breed hebben daar anders over, of beter gezegd, ze denken daar helemaal niet over na. Of men vindt het maar grof en raar van mij, als ik zegt het geen goed idee te vinden, als men drie nieuwe katten in huis heeft genomen, terwijl men al jaren in de financiële shit zit. Er zijn mensen die nooit uit hun ellende zullen komen, omdat ze absoluut niet met geld om kunnen gaan. Mensen die de consequenties van hun slechte keuzes niet onder ogen willen zien. Een poes wordt niet per ongeluk zwanger. Dat komt omdat men de verantwoording niet neemt om het dier te laten steriliseren. Als je een poes of kater in huis haalt, is dat het eerste wat je moet doen. Dit om te voorkomen dat het dier zwanger kan worden of dat je kater kattenaids krijgt van het vechten en dekken buiten.

Waar ik helemaal van stond te kijken, was een hulpvraag van iemand die bewust haar hond had laten dekken. Want pups leveren veel geld op tegenwoordig en dat was dan ook de reden van het laten dekken van het teefje. De pups konden dan verkocht worden. Maar er waren maar twee pups geboren en één van de pups had een ernstige hartafwijking. De dierenartskosten die dat met zich meebracht kon men niet betalen. Of de stichting maar wilde helpen. Nee, wij helpen niet in dit soortsituaties. Mensen denk aub goed na wat je doet! Het wordt hoog tijd, dat mensen zich bewust worden van de gevaren die het met zich mee kan brengen, als een teef zwanger is en moet bevallen. Er kan zo vreselijk veel mis gaan. De teef of poes kan een keizersnee nodig hebben. De pups of kittens die geboren worden, kunnen van alles mankeren. Daarnaast moeten de dieren de juiste entingen krijgen. Wat maakt dat mensen dat niet willen zien? Men neemt maar gewoon aan, dat het allemaal leuk en geweldig is om pups of kittens geboren te laten worden. Dat het altijd maar goed gaat. Maar zo is het leven niet.

Gelukkig hebben we met de stichting al veel dieren kunnen helpen die echt hulp nodig hadden. Die verlost zijn van hun vreselijke gebit. Die net op tijd bij de dierenarts op de operatietafel lagen, omdat ze een baarmoederontsteking hadden en waar een baarmoeder van een paar kilo uit kwam. Vaak zijn het oudere dieren die al vanaf jongs af aan bij hun baasje wonen. We gaan stug door met de stichting en we hopen dat we nog veel mensen en huisdieren, kunnen helpen. Veel huisdieren van minima hebben hulp nodig en die hulp willen wij aan zoveel mogelijk dieren geven. Wil je ons helpen met helpen, doneer dan aub hieronder. Enorm bedankt alvast, vooral namens de dieren die nodeloos zoveel pijn hebben.

https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/?id=8t0j5oc2TLKzO-feV5Z58Q&qsl_reqcnt=2

Wilma de Joode

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.