Dierenspeciaalzaak Fitty

Dierenspeciaalzaak Fitty
Al 30 jaar kwaliteit en kundig advies!

Tekst: Nettie Dekker

Voer voor huisdieren kun je vrijwel overal kopen, van tuincentrum tot drogist, maar voor extra service en een goed advies moet je toch bij een gespecialiseerde dierenwinkel zijn. Adviezen die soms dure bezoeken aan de dierenarts kunnen voorkomen.

Dolf Schoon van Dierenspeciaalzaak Fitty ziet steeds vaker klanten met honden die een allergie hebben: “Dat komt vooral doordat honden steeds verder doorgefokt worden. De meeste allergieën kunnen we oplossen door een ander soort voer te geven. We hebben hier heel veel ervaring mee. Klanten zijn blij als ze daardoor niet naar de dierenarts hoeven. Dat is trouwens ook niet nodig voor speciaal ‘dierenartsenvoer’. We hebben de dierenartslijn van Jarco in ons assortiment, die speciaal is afgestemd op honden en katten met specifieke klachten.”

Vers vlees
Een andere trend die Schoon ziet is het voeren van vers vlees: “Mijn vader Huib Schoon en mijn opa hadden vroeger een vleesverwerkingsbedrijf in Dordrecht. Toen al verkocht mijn vader vers vlees voor honden gemaakt van slachtafval. Vanaf 1985 verkocht hij ook versvleesmaaltijden in de dierenwinkel die hij was begonnen in Oud-Krispijn. Dat was toen nog heel bijzonder. De trend van het voeren van vers vlees aan honden en katten is de afgelopen vijf jaar groot geworden. Wij verkopen complete maaltijden met vers vlees, bijvoorbeeld van Carnibest, Barf menu FarmFood, Prins, Energique en Duck. Andere merken kunnen we op bestelling leveren.” Geen loze belofte, zo bevestigt een klant desgevraagd. “Mijn hond doet het hartstikke goed op Prins. Ik had het een keer geprobeerd op de camping en hij vond het heerlijk!” “Je kunt natuurlijk ook een pak pens kopen bij de supermarkt,” vult Schoon aan, “maar dat is geen complete maaltijd.”

Geen dierproeven

Een ander aspect waarmee Schoon zich onderscheidt van andere winkels, is de ruime keus aan exclusieve, Nederlandse merken: “We verkopen bijvoorbeeld Jarco, FarmFood en Prins. Kwaliteitsmerken die 100 procent natuurlijk zijn en er zijn geen dierproeven bij aan de pas gekomen. Omdat we direct bij de producenten inkopen, is de lijn kort en kunnen we deze merken voordeliger aanbieden. Ook voor dieren met een glutenallergie kunnen mensen hier terecht. We verkopen diverse merken voer die gegarandeerd granen- en glutenvrij zijn.”

Top in tuigjes
Fitty heeft een uitgebreid assortiment non-foodartikelen, van therapeutische hondenbedden met traagschuim tot onverwoestbare speeltjes voor honden. Op de bovenverdieping van de winkel is een keur aan hondenkussens van Happy House te vinden en het assortiment vogel- en knaagdierkooien is breed. “Waar ik heel trots op ben, is dat we nu ook Tre Ponti verkopen. Een exclusief Italiaans merk dat een begrip is op het gebied van hondentuigen, met een fantastische pasvorm. Met zo’n tuig zal uw hond nooit meer last hebben van irritatie of druk op de nek of flanken. We passen het hier in de winkel precies aan voor elke hond. Dit is niet mogelijk met een tuig dat online is gekocht. Datzelfde doen we natuurlijk ook voor onze andere merken kwaliteitstuigen, zoals Hunter en K9.”

Handje helpen
Service staat hoog in het vaandel bij Schoon: “We gaan al op 08.00 uur ’s ochtends open. Zo kunnen klanten voor hun werk nog even langsrijden; ze kunnen hier voor de deur stoppen. Natuurlijk bezorgen we in overleg bestellingen gratis, niet alleen in Dubbeldam en Stadpolders, maar in heel Dordrecht en daarbuiten. We helpen ook graag een handje met het inladen van de spullen. Wat de meeste klanten ook op prijs stellen is dat ze bij ons zegels kunnen sparen. Veel klanten spaarden ze al voordat de winkel in 2000 naar de Rechte Zandweg in Dubbeldam verhuisde!”

Meer informatie over het uitgebreide assortiment van Fitty is te vinden op
www.dierenspeciaalzaakfitty.nl of aan te vragen via info@dierenspeciaalzaakfitty.nl of tel. 6311838.

“De meeste allergieën kunnen we oplossen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.